Jste labužníci? Úprava pokrmů v pecích je jedna z velice významných ingrediencí kuchaře!

Zahradní kuchyně 

Není nad letní grilování s přáteli, že? Oheň praská, měsíc svítí, cvrčci cvrkají. Přiznejte si, zahradní kuchyně je přáním každé romantické ženy a nejednoho grilováním posedlého muže :) Ke grilovacímu krbu je možné přistavit udírnu i sporák s pracovním prostorem a podsvícením pro zdůraznění večerní atmosféry.


Zahradní krb s udírnou a sporákem


Pár slov o zahradním krbu, který vidíte na fotkách a videu: 

Zahradní krb nebo-li gril je součástí každé zahradní kuchyně. Tento typ krbu je vybaven sporákem a udírnou. Kouř do udírny jde ze sporáku pod grilem. Nechybí ani čistící dvířka na kouřovod do udírny. Celá stavba je omítaná a stavěná z kvalitního kamnářského materiálu. Má designové prvky z šamotových cihel a kovářské doplňky.

Komín je vysoký 2,5m. Celá stavba má rozlohu 3x1m. 

Stavba zahradního krbu trvá 3-6 týdnů (podle náročnosti).



  • váží cca 1000kg
  • zahradní krb obsahuje: sporák, gril, udírnu
  • má čistící otvor
  • litinová plotna u sporáku
  • zdobené kování
  • úložný prostor na dřevo
  • rozloha stavby cca 3x1m
  • postaveno za 3-6 týdnů (podle náročnosti)


Pro

  • finančně dostupné
  • 3 funkce v jednom (sporák, gril, udírna)


Proti

  • nutnost zastřešení stavby
  • bez odkladacího prostoru


Pece

    Jste labužníci? Úprava pokrmů v pecích je jedna z velice významných ingrediencí kuchaře. Pizza pec nebo pec na chleba... jak je libo. Takovou pec si můžete nechat postavit samostatně nebo jako součást zahradní kuchyně. Pece se dají postavit hliněné, cihlové nebo individuální. 


    Pizza pec


    Pár slov o pizza peci, kterou vidíte na fotkách a videu:

    Při stavbě pizza pece jsem použil materiály jako pálené cihly, šamot, dřevěné trámy a hlínu. Tato pec je v rustikálním designu. Pec stojí na zděném soklu, který je cihlou obložený. Jeden sokl je na ukládání dříví a druhý na odkládání pracovních pomůcek při pečení. Sokl se dá zavřít dřevěnými dvířky s uměleckým kováním (na přání zákazníka u této pece ve videu dvířka nejsou). Součástí pece je i pracovní plocha na odkládání kuchyňského nádobí a potravin. Komín je z kameniny. Speciální teploměr, který je nezbytnou součástí pizza pece je zabudován v kopuli pece. 


    Pec se rozpaluje zhruba 60 min na 450°C /cca 3kg polínek suchého dříví. V teplotě 300°C se pizza upeče kolem 2min.  V teplotě 180-250°C se upeče domácí kváskový chleba. V peci je možné upéct také buchty, preclíky, housky. Zhruba mezi 60-80°C je také možné sušit ovoce. 

    Tato pec je skvělá volba a krásný designový prvek pro každou zahradní kuchyni. Je vhodná pro každého milovníka domácího pečení! Pokud máte zájem realizovat tuto nebo podobnou zahradní pec, neváhejte mě kontaktovat! Stavba této pece trvá 2-3 týdny .

    Naši zákazníci mě pozvali na první rozpálení pizza pece, nebo-li také pece na chleba. Atmosféra byla velice příjemná a pizza naprosto fantastická!

    • váží 1500kg
    • rozloha 2,5 x 1m
    • zabudovaný teploměr s maximálním teplotním rozsahem 450°C
    • vhodná na pečení pečiva a sušení ovoce
    • pizza pec má dva úložné prostory - na dřevo a nádobí
    • komín je z kameniny
    • pracovní deska je betonová
    • postaveno za 2-3 týdny


    Pro 


    • finančně dostupné
    • krásný a dominantní prvek ve Vaší zahradní kuchyni
    • pečivo upečené v této peci je vynikající a nesrovnatelné
    • na stavbu jsou použity převážně přírodní materiály


    Proti


    • nutnost zastřešení


    Jak se staví pizza pec? Podívejte se na video a dozvíte se víc.


    Chcete od nás navrhnout nebo realizovat zahradní kuchyň nebo se jednoduše na něco zeptat?

    Vyplňte všechny potřebné údaje a já se Vám ozvu co nejdříve zpět.