Jste labužníci? Úprava pokrmů v pecích je jedna z velice významných ingrediencí kuchaře!

Zahradní krb 

Není nad letní grilování s přáteli, že? Oheň praská, měsíc svítí, cvrčci cvrkají. Přiznejte si, zahradní kuchyně je přáním každé romantické ženy a nejednoho grilováním posedlého muže. :) 
 Ke grilovacímu krbu je možné přistavit udírnu i sporák s pracovním prostorem a podsvícením pro zdůraznění večerní atmosféry. 


Zahradní krb s udírnou a sporákem

Zahradní krb nebo-li gril je součástí každé zahradní kuchyně. Tento tip krbu je vybaven sporákem a udírnou. Kouř do udírny jde ze sporáku pod grilem. Nechybí ani čistící dvířka na kouřovod do udírny. Celá stavba je omítaná a stavěná z kvalitního kamnářského materiálu. Má designový prvky z šamotových cihel a kovářskými doplňky.

Komín je vysoký 2,5m. Celá stavba má rozlohu 3mx1m. 

Stavba tohoto zahrandího krbu trvá 3-6 týdnů (podle náročnosti).


Pece

    Jste labužníci? Úprava pokrmů v pecích je jedna z velice významných ingrediencí kuchaře. Pizza pec nebo pec na chleba... jak je libo. Takovou pec si můžete nechat postavit samostatně nebo jako součást zahradního krbu nebo-li zahradní kuchyně. Pece se dají postavit hliněné, cihlové nebo  individuální. 


    Testování pizza pece v praxi

    Naši zákaznici nás pozvali na první rozpálení pizza pece, nebo-li také pece na chleba. Atmosféra byla velice příjemná a pizza naprosto fantastická! :) 

    Pec jsme rozpalovali zruba 60 min na 450°C 3kg polínek suchého dříví. V teplotě 300°C jsme pekli pizzu kolem 2min.  V teplotě 180-250°C jsme upekli domácí kváskový chleba z celozrnné mouky. Chutnal jako od babičky! :) V peci je možné upéct také buchty, preclíky, housky. Zhruba mezi 60-80°C je také možné sušit ovoce. 

    Tato pec je skvělá volba a krásný designový prvek pro každou zahradní kuchyň. Je vhodná pro každého milovníka grilování a domácího pečení! Pokud máte zájem realizovat tuto nebo podobnou zahradní pec, neváhejte nás kontaktovat.

    Jak se staví pizza pec?

    Podívejte se na video a dozvíte se nejvíc! :)

    Při stavbě pizza pece jsem použil materiály jako hlíněné cihly, šamot, dřevěné trámy a hlínu. Tato pec je v rustikálním designu. Stavba této pece trvá 2-3 týdny. Maximální teplotní rozsah je 450°C. Pod pecí jsou dva sokly cihlou obložené. Jeden na ukládání dříví a druhý na odkládání pracovních pomůcek při pečení, sokl se dá zavřít dřevěnými dvířky s uměleckým kováním. Na přání zákazníka u teto pece ve videu dvířka nejsou. Celá stavba váží 1,5tuny a má rozlohu 2,5mx1,5m. Komín je kamenný.